Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Távoli asztal

 

TeamViewer 6.0.10511

 

A program távoli hozzáférést nyújt számítógépünkhöz, így azt egy másik gépről is irányíthatjuk.

 Mennyivel könnyebb lenne az életünk, ha úgy adódik, akkor nem kellene magunkkal vinnünk számítógépünket, csak rácsatalkoznánk egy kéznél lévő gépre, és a saját asztalunk, programjaink fogadnának. Vagy ha valakinek gondja van egy programmal, akkor nem kellene elmenni hozzá vagy megvárni míg elmondja, hogy pontosan mit ír ki, hanem otthonról látnánk amit ő.  

A Windowsban már integrálva van a távoli kapcsolat funkció, ami ilyen problémákra nyújt megoldást, de jobban járunk, ha a TeamViewer-t használjuk.

A letöltött programot elindítva választhatunk, hogy telepítjük vagy csak futtatjuk install nélkül. Az egyszerűség kedvéért hagyjuk ki, hogy a program felkússzon a gépünkre, és bökjünk a Run gombra.  Elfogadva a szerződésben foglaltakat már elénk is tárul a nem túl bonyolult menürendszer.

 

A kék téglalapokban a mi adataink vannak, jobb oldalon pedig csatlakozhatunk ismerősünk gépéhez. Hogy milyen módokon, azt most vesszük át egy gyorstalpaló formájában:

Remote support esetén teljes hozzáférést kapunk a másik géphez, úgy viselkedhetünk, mintha az ő monitora előtt ülnénk. Kifejezetten hasznos, ha informatikában kevésbé képzett női ismerősünk problémáját szeretnénk megoldani, és nincsen türelmünk időnk lépésenként elmondani, hogy mit csináljon.

Presentation módban a partner azt látja amit mi is, így megkímélve őt, hogy elruccanjon monitorunkhoz. Amennyiben megéltük már azokat az izgalmakat, hogy hajnali 3kor a félig kész prezentációt, kreatívot kellett átküldenünk kollégáinknak, és a csatolás percei alatt tekintetünk mindig az ágynál kötött ki, akkor nagyon fogjuk szeretni ezt a funkciót.

Ha fáljokat szeretnénk csere-berélni, akkor a File Transfer funkciót válasszuk. Kinézetre egy egyszerű Commander tárul elénk, ahol már pakolgathatjuk is a fájlokat az egyik oldalról a másikra.

 

 

Utolsó opciónk a VPN (virtual private network). Ennek segítésével már komolyabb dolgokat is tehetünk a másik gépén, többek között a nyomtatójához is hozzáférhetünk, saját gépünkön futotott program használhatja a másik gépén lévő adatbázist, és hasonló finomságok.

 

 

 

Verzió: 6.0.10511
Méret: 3.0 MB
Licence: teljes verzió (freeware)
Operációs rendszer: Windows 2000/XP/Vista/7
Nyelv: angol
 

DOWNLOAD

images.jpg